Loading...
Column – De goudvis 2018-03-10T11:10:48+00:00

Column – De Goudvis

REGIO – Om de lezers van Nieuwsblad Haarlemmermeer te informeren over een goede verzorging van hun huisdier, zal Ad Hinten van Dierenspeciaalzaak Hoofddorp elke week tips geven. Het onderwerp van deze week is: De goudvis.

Goudvissen horen tot de meest favoriete aquariumvissen. Ze zijn er in verschillende vormen en kleuren en de verzorging van deze vissen is makkelijk. Voor mensen die net beginnen met het houden van vissen, is de goudvis een goede keuze. Goudvissen zijn behoorlijk beweeglijk en zwemmen steeds heen en weer. Daarom hebben deze vissen flink wat ruimte nodig.

Een goudvissenbak moet dus niet te klein zijn en rechte hoeken hebben. Van een ronde kom wordt een goudvis namelijk erg zenuwachtig. Om de bak er leuk uit te laten zien, heb je genoeg aan een paar stenen, wat koudwaterplantjes en een goed stuk kiemhout dat verkrijgbaar is bij een dierenspeciaalzaak. De bodem van de bak bedek je met kiezelsteentjes. Ook is het raadzaam de bak op een lichte plaats zetten. Goudvissen voelen zich het lekkerst bij een tempratuur tussen 14 en 20 graden. Ze voeden zich met kleine waterdieren en waterplantjes, die ze met regelmaat van de bodem opnemen en met droogvoer. Als ze geboren worden zijn goudvissen meestal donkergrijs en veranderen ze pas langzamerhand van kleur. Eerst worden ze zwart, dan goudgeel en ten slotte krijgen ze hun bekende oranje schubbenkleed. Verder kunnen deze dieren wel 20 jaar oud worden en in een aquarium een lengte van 15 cm bereiken. Een goudvis is vaak een gouden keuze!