Loading...
Puppy plast in huis 2023-03-10T11:19:15+00:00

Puppy plast in huis.

Ik heb een puppy van 4 maanden en probeer haar zindelijk te krijgen. Ik ga regelmatig met haar naar buiten. De eerste twee weken ging het goed, maar nu doet ze alles in huis. Wat moet ik doen? Straffen en/of belonen helpt niet.

Dit is een veelgehoorde vraag welke gesteld wordt aan mij in onze dierenspeciaalzaak of op de hondenschool.

Bij het zindelijk maken van honden is straffen uit den boze. Het werkt totaal niet en de hond wordt er alleen maar angstig van. Belonen heeft ook geen zin want dan beloon je verkeerd gedrag.

Wat kan je wel doen?

Na het eten en drinken, na het spelen en na het slapen zijn de momenten dat honden plassen en poepen. Deze momenten moet je dus als coach ervoor zorgen dat je hond dit buiten kan doen. Belonen als ze buiten hun plasje of poepje doen, werkt wel.

Naarmate honden ouder worden, kunnen ze steeds langer hun ontlasting en urine ophouden, maar dit moet wel getraind worden, vanzelf gaat het niet. Hoe vaker je als coach je hond het buiten laat doen en je haar of hem tijdig naar buiten brengt, des te sneller ze het leren. Bij de dierenspeciaalzaak, via een hondenschool of een puppycursus kun je nog meer tips krijgen. Een bench (mits juist gebruikt) kan bijvoorbeeld helpen om een viervoeter zindelijk te maken.