Loading...
Column – De kat en verhuizen 2018-11-22T18:23:34+00:00

De kat en verhuizen.

Een verhuizing kan behoorlijk stressvol zijn voor een kat. Veel spullen worden verplaatst en er komen vaak vreemde mensen in huis om te helpen. Al met al een drukke en stressvolle periode voor uw huisdier. Om deze periode zo goed mogelijk te laten verlopen geeft ik hier enkele tips die je kat kunnen helpen bij zijn angsten tijdens een verhuizing:

Tip 1. Kat in pension

Bij een verhuizing ben je soms al dagen van te voren bezig om alles in te pakken en is je huis vaak een bende van ingepakte spullen. Om verhuisstress bij je kat te voorkomen is het soms een goed idee om je kat tijdelijk onder te brengen in een kattenpension.

Tip 2: Opsluiten in aparte kamer

Ook kan je verhuisstress bij je kat zoveel mogelijk voorkomen door hem in een aparte kamer op te sluiten. De kat krijgt hierdoor zo min mogelijk mee van alle heisa rond de verhuizing. Het komt regelmatig voor dat katten rond de verhuizing weglopen en niet meer naar huis durven terug te keren.

Tip 3. Geur

Zorg, op het moment dat de kat verhuist naar het nieuwe huis, dat er voldoende spulletjes in het nieuwe huis staan met de eigen geur, of de geur van het oude huis.

Tip 4. Verkennen

Laat de kat in zijn eigen tempo het nieuwe huis verkennen en dwing hem tot niets. Ook is het verstandig de kat de eerste paar weken binnen te houden, waardoor hij kan wennen aan zijn nieuwe onderkomen. Wanneer de kat gewend is aan het nieuwe huis kun je hem in een afgesloten tuin of op een afgezet balkon zetten om hem te laten wennen aan de nieuwe buitenomgeving.