Loading...
Column – Handige weetjes 2018-04-19T08:59:51+00:00

Column – Handige weetjes

REGIO – Om de lezers van Nieuwsblad Haarlemmermeer te informeren over een goede verzorging van hun huisdier, zal Ad Hinten van Dierenspeciaalzaak Hoofddorp elke week tips geven. Het onderwerp van deze week is: Hondenweetjes

Dit keer wil ik ingaan op enkele handige weetjes met betrekking tot honden.

Leuke wandellocatie
Als je graag met je hond langs het strand loopt is het zogenaamde hondenstrand en duingebied bij Noordwijk zeker een aanrader. Op het hondenstrand van Noordwijk (2,5km) mogen honden namelijk het hele jaar loslopen op zowel het strand als in het voorste gedeelte van de duinen. Verder zijn bij strandtent Take2 honden van harte welkom. Er zijn daar speciale ligkussens voor honden en je kunt er zelfs gerechten voor je viervoeter bestellen.

De afdruk van een hondenneus is net zo uniek als onze vingerafdruk. Deze kan dan ook gebruikt worden om een hond te identificeren.

Hoe veilig zijn voedingssupplementen voor honden?

In principe zijn alle voedingssupplementen veilig voor je viervoeter. Bij de samenstelling wordt namelijk gebruik gemaakt van hoogwaardige grondstoffen van farmaceutische kwaliteit en zuiverheid. Alle productieprocessen vinden hierbij onder strenge richtlijnen plaats. Op die manier ben je gegarandeerd van de allerbeste kwaliteit producten voor het dier waar je het meest om geeft.

Gezondheidstips

Het is belangrijk de gezondheid van je dier goed in de gaten te houden. Controleer regelmatig zijn huid, vacht, ogen, oren en gebit, maar ook de ontlasting. Zorg ervoor dat je dier op een comfortabele manier kan eten en drinken. Doe dit door een verstelbare voer-drinkbak op de juiste rug-hoogte af te stellen. Verder moet je niet denken dat je hond minder beweging nodig heeft naarmate hij ouder wordt. Wil je hem minder belasten? Ga dan een aantal keren meer per dag lopen, maar dan korter.

Vragen aan Ad? Mail: ad@dierenspeciaalzaakhoofddorp.nl