Loading...
Column – Huilende Puppy’s 2018-03-10T11:03:04+00:00

Tips van de dierenspecialist

REGIO – Om de lezers van Nieuwsblad Haarlemmermeer te informeren over een goede verzorging van hun huisdier, zal Ad Hinten van Dierenspeciaalzaak Hoofddorp elke week tips geven. Het onderwerp van deze week is: Tips bij puppy’s die ‘s nachts huilen

Veel puppy’s zullen de eerste nachten in hun nieuwe huis huilen. Dit komt omdat ze gewend zijn geraakt om samen met andere puppy’s of hun moeder te slapen. Je kan verschillende dingen doen om je nieuwe puppy te helpen wennen om in zijn eentje te zijn en zich ’s nachts op zijn gemak te voelen. Men kan de puppy al vroeg wat onafhankelijkheid bijbrengen en te laten wennen aan later alleen thuis zijn. Hierbij heb ik enkele tips bij puppy’s:

Tip 1. Je nieuwe puppy moet zijn eigen mand of bench hebben en diverse speeltjes om op te kauwen en mee te knuffelen.

Tip 2. Overweeg om een overdekte mand/krat te gebruiken. Dit kan nerveuze puppy’s helpen om zich zekerder te voelen. Grote open ruimtes kunnen intimiderend overkomen.

Tip 3. Voordat je je puppy op zijn slaapplek plaatst zorg je ervoor dat hij gelegenheid heeft gehad om naar buiten te gaan en liefst zo laat mogelijk zijn behoefte heeft gedaan voordat je zelf naar bed gaat of weggaat.

Tip 4. Je puppy mee naar buiten nemen moet ook het eerste zijn dat je doet als je thuiskomt of als je ’s morgens opstaat. Als je dit niet doet, wordt je puppy nooit zindelijk en kan hij de straks de gewoonte krijgen om zijn behoefte in huis te doen.

Tip 5. Probeer niet teveel drukte te maken voordat je je puppy alleen laat. Als je te speels en te enthousiast bent, kan dit leiden tot toenemende verlatingsangst bij je puppy. Laat wat speeltjes en/of snackjes achter en zeg kalm gedag.

Tip 6. Er zij diverse middelen te koop bij de dierenspeciaalzaak welke kunnen helpen om nachtelijk huilen te voorkomen en/of te verminderen.