Loading...
Column – Papegaai en grote parkieten zoals Pyrrhura aanraken! 2018-03-10T11:08:29+00:00

Papegaai en grote parkieten zoals Pyrrhura aanraken!

Ook al is een Pyrrhura officieel een grote parkiet, qua aanraken verschilt hij niks van een papegaai. Kromsnavels gebruiken veel delen van hun lichaampje om aan te geven dat ze elkaar lief en/of leuk vinden. Dus met aanraken en aaien moet je erg opletten. Het laatste wat je wil is een vogel die helemaal verliefd op je word, erg partner gedrag gaat vertonen en de gedragsproblemen die er bij horen vertoont.

Die gedragsproblemen zijn vaak het bijten en aanvallen van jou en/of je familie, en erg schreeuwen als hij niet bij je zit omdat je vogel altijd bij jou wil zijn. Je vogel raakt in principe gefrustreerd omdat jij hem blijft opwinden, door zijn erogene zones te stimuleren maar niet zijn “lusten los kan laten”. Jij bent immers geen vogel en kan niet aan die wensen voldoen.

Wat je wel mag aanraken is eigenlijk heel simpel; kopje, nek, pootjes, en bovenkant de borst gaat soms ook nog. Overige plekken zijn NOT DONE! Sommige zijn er niet zo heel gevoelig voor, heel af en toe worden sommige al gestimuleerd van het kopje kroelen, ook al is het ‘officieel’ geen erogene zone.

Vogels zijn net zo verschillend als wij mensen.. Niks is natuurlijk leuker dan lekker kroelen en kriebelen met je vogel, maar zet het welzijn van de vogel voor je eigen menselijke wensen. Als het beter is helemaal niet kroelen, doe dit dan ook niet…