Vlooien en teken seizoen weer gestart 2017-03-23T22:15:31+00:00

Vlooien en teken seizoen weer gestart!
Zoals u weet vormen vlooien en teken een groot risico voor huisdieren. Ze kunnen ernstige ziektes veroorzaken of overbrengen waarbij de huid beschadigd kan raken en het dier pijn heeft. Voor baasjes is het van groot belang de vlooien en teken preventief te bestrijden of het huisdier te behandelen.

Teken 
Als de temperatuur hoog genoeg is kunnen teken het hele jaar actief zijn. Over het algemeen begint het aantal actieve teken in de loop van de maand maart te stijgen. De meeste tekenbeten worden gemeten in de maanden mei, juni en juli. Maar ook in de maanden april in september komen er veel teken voor. Om een tekenbeet te voorkomen is preventieve behandeling van belang hiervoor hebben wij producten in ons assortiment net als bestrijdingsmiddelen.

Vlooien
Ook voor vlooien is de goeie tijd weer aangebroken. Na de zachte winter zijn er weer veel vlooien te verwachten. Vlooien hebben warmte en vocht nodig om te overleven, een temperatuur van 25 graden en een luchtvochtigheid van 80% is het meest ideaal. De honden -vlo en katten-vlo komen het vaakst voor, gek genoeg is de katten-vlo ook bij de hond het meest voorkomend. Voor preventie en/of bestrijding zijn er veel verschillende producten bij ons verkrijgbaar.